Apply for Membership
Don't forget to vote!
Donate

Donate

Recent Donations
[TWC] Captain Austalia
€15.00 EUR
13th Jul
[TWC] Captain Austalia
€30.00 EUR
19th May
[TWC] Solitare
£10.00 GBP
20th Apr
[TWC] Nathan
£10.00 GBP
21st Mar
[TWC] Mr T
€10.00 EUR
21st Mar
Next »
Events
Online Members
[TWC] Rik
Online now

[TWC] Ghostie3k
Online now

[TWC] zurxo
29 minutes ago

[TWC] Ross
31 minutes ago

[TWC] Solitare
36 minutes ago
Online Guests: 21
Time Zones

UK

22:45:01

EU

23:45:01

US EST Time

17:45:01

Graphics rendering error ?
Forum » Community » General Discussion
Joined: 26th Jun 2014
Rank: Public Player
Likes 29
23rd Jul 2016


This is the error I get (1st pic is not taken by me but I get the same issue). Has anyone experienced this before ? I get 1-2 fps when this happens.


Have to try and you won't have to fail,
If you're afraid to fly then i guess you never will,
You hide behind your walls of maybe nevers,
Forgetting that there's something more than just knowing better,
Your mistakes do not define you now they tell you who you're not,
You've got to live this life you're given like it's the only one you've got,

File:
Size:
515.62 KB
Rate:
  0 votes
Downloads:
49
Time:
23rd Jul 2016
Resolution:
960 x 540
File:
Size:
2786.17 KB
Rate:
  0 votes
Downloads:
101
Time:
23rd Jul 2016
Resolution:
3264 x 1836
File:
Size:
2605.70 KB
Rate:
  0 votes
Downloads:
77
Time:
23rd Jul 2016
Resolution:
3264 x 1836
Joined: 5th Jul 2015
Rank: Public Player
Likes 5
23rd Jul 2016

Have you tried messing around with the FXAA settings or the view distance? You can try setting object and terrain detail higher to see if it has any effect, if not then it might possibly be your PC specs that are either outdated or bottlenecked.
Joined: 26th Jun 2014
Rank: Public Player
Likes 29
23rd Jul 2016

All the settings are set on lowest possible and those which can be disabled are disabled. View distance is 1km.
My PC specs :-
i3 2120 @3.3Ghz 2 cores
Nvidia GTX 750Ti OC (2GB)
4 GB RAM DDR3
It might be that my CPU is getting bottlenecked. A3 has a bug which doesn't let it use CPU to its full potential but the system requirement for A3 claims that even a core 2 dual will get the game working


Have to try and you won't have to fail,
If you're afraid to fly then i guess you never will,
You hide behind your walls of maybe nevers,
Forgetting that there's something more than just knowing better,
Your mistakes do not define you now they tell you who you're not,
You've got to live this life you're given like it's the only one you've got,

Joined: 5th Jul 2015
Rank: Public Player
Likes 5
23rd Jul 2016

Yeah, i'm not completely sure but as many have said, Arma 3 is CPU intensive. Your CPU works perfectly fine your GPU but for Arma 3 you're going to need a stronger CPU to run it without the issue you have. If you are sure that you wanna commit to your pc then I suggest you upgrade your CPU to a stronger one and your RAM to
8gb DDR3 and you should have no problems running any game.
Last Edit: 23rd Jul 2016 by Pantzu
Joined: 26th Jun 2014
Rank: Public Player
Likes 29
23rd Jul 2016

Aah.... I'll be looking forward to getting my money back for now. I'm short on money 'cause I just bought my GFX card. May be next year I'll look forward to upgrading my whole PC (CPU, RAM, HDD). Thanks for the help, lad. Cheers


Have to try and you won't have to fail,
If you're afraid to fly then i guess you never will,
You hide behind your walls of maybe nevers,
Forgetting that there's something more than just knowing better,
Your mistakes do not define you now they tell you who you're not,
You've got to live this life you're given like it's the only one you've got,

Last Edit: 23rd Jul 2016 by K. "Gh0$t" Argarey
Joined: 4th Mar 2016
Rank: Public Player
Likes 42
23rd Jul 2016

try this, under a3sync -> launcher options -> Performance -> tick Malloc - select TBB4 from the drop down menu. Might fix it
Last Edit: 23rd Jul 2016 by Goliath
Joined: 26th Jun 2014
Rank: Public Player
Likes 29
23rd Jul 2016

I'm running the game on custom memory allocator. I tried other allocators but no progress. Will give it a try though. You never know. Thanks for the help, mate.


Have to try and you won't have to fail,
If you're afraid to fly then i guess you never will,
You hide behind your walls of maybe nevers,
Forgetting that there's something more than just knowing better,
Your mistakes do not define you now they tell you who you're not,
You've got to live this life you're given like it's the only one you've got,

Forum » Community » General Discussion
Please login or register to reply.
Chat Box
[TWC] Ross 30th Jul
Pub time!
[TWC] Ross 30th Jul
Public tonight! 1900
[TWC] DerpyDays 29th Jul
I will return
[TWC] Ross 28th Jul
Keep signing up
Countdown
Operation KALEIDOSCOPE
0 Days, 0 Hours, 0 Minutes and 0 Seconds
Newest Players
Flagger134
2 days ago

Nolerotyr24
26th Jul

invalidmustache
25th Jul

Bloom
12th Jul

Vella
10th Jul
Roster